Onze koeien

De dieren van de Hoeveslagerij

Onder de moederdieren van verschillende rassen, die we gezien hebben, viel het goede karakter van het Piemontese ras op. Dit wekte onze interesse voor het van oorsprong Italiaanse vleesras.

De volwassen dieren zijn grijs-wit van kleur. de oogharen, oorpunten, staartkwast, klauwen en hoornpunten zijn zwart. De kalfjes worden echter bruin geboren, maar na 3 á 4 maanden worden ook zij grijs-wit van kleur. Na de geboorte mogen onze kalfjes 4 tot 7 maanden bij de moeder zogen.
Onze dieren worden voor een groot deel gevoerd met eigen geteelde gewassen, zoals snijmaïs, tarwe, gras en hooi.
Om de gewassen goede voedingsstoffen te geven, wordt de mest van de dieren uitgestrooid op ons akkerland. Zo proberen we een gesloten kringloop binnen ons bedrijf te krijgen.

Het Piemontese vlees onderscheidt zich van andere vleessoorten door onder andere een laag cholesterolgehalte en een fijnvezelige structuur.

Cholesterolgehalte per 100 gram vlees:

Rundvlees 73 mg
Varkensvlees 76 mg
Vis 52 mg
Piemontese vlees 48,5 mg

 

Onze dieren grazen in de weideperiode in weilanden rondom de boerderij en in weilanden van 'Stichting het Zeeuwse Landschap'. Deze weilanden liggen aan de fietsroute 'De Cathalijneschans'.

Keuze uit een groot assortiment vlees